torsdag 25 februari 2021

Att stå för sin tro

Står du upp för din tro?

Ovillkorlig Kärlek framställs ofta som naivt, på gränsen till töntigt. Vi som tror på Kärlekens Kraft är därför ibland försiktiga i vår framtoning, vågar inte riktigt stå för vår tro, vågar inte stå för att det finns absoluta värden, att allt inte är ”relativt”. Vi blir PK…

Låt din kallelse få ljuda, din kallelse att älska och vara älskad. … Det är en kallelse som inte kommer från svagheten utan från styrkan, och som går ut till sanningen och inte till illusionen. Det är en kallelse vars svar snabbt kommer till dig på änglavingar, ett vinddrag som ditt hjärta kommer att känna, ty även änglar är ett med dig.

… Detta är en kallelse som inte begär att du ska göra någonting annat än att förbli trofast mot den. Du behöver inte tänka på den, utan bara låta den vara. Du behöver inte sätta ord på den, för den kan inte uttryckas i ord, lika lite som ord kan lära dig vad kärlek är – eller att kärlek är. Du behöver inte koncentrera dig på var du ska finna kärleken, ty kärleken kommer att finna dig. Du behöver inte koncentrera dig på att ge kärlek, för du kan inte ge det som du ännu inte känner, och när du känner den behöver du inte ge den, för den kommer helt naturligt att utsträcka sig från dig i mirakler som kallas kärlek.

(https://enkursikarlek.org)

Inga kommentarer: