torsdag 14 september 2023

Kristusmedvetandet

Lite kompletterande information om Nätverket EKIMs höstträff 6-8 oktober, utöver den som finns i programmet (https://mirakelkursen.se) :

Jag är nästan klar med den sista boken i trilogin ”Jesus-dialogerna”. Denna bok handlar om det som är höstträffens tema, "Vad är Kristusmedvetandet?", och det avslutande kapitlet har jag tänkt ska bygga på vad vi kollektivt kommer fram till under träffen.

Den första boken i trilogin heter Jesus om att fånga tjuren. Den använder sig av de tio urgamla zen-buddistiska tuschteckningarna ”Herden och hans tjur”, och i boken används dessa teckningar som utgångspunkt till att beskriva ”resan upp till bergets topp”, om att bli medveten om egot och om att finna sitt Sanna Själv. (https://psykosyntesforum.se/Svensk/Jesus_om_att_fanga_Tjuren.htm ).

Den andra boken heter Jesus om upphöjd form. Den bygger på teorin om energiflödena genom kroppens energi-centra, chakrana, och specifikt det flöde som ”går uppifrån och nedåt”, som är det manifesterande flödet. I boken används detta för att beskriva ”resan ned till dalen igen”, där man efter att ha funnit sitt Sanna Själv ska leva och manifestera det i sitt liv. (https://psykosyntesforum.se/Svensk/Jesus_om_Upphojd_Form.htm ).

Den tredje och sista boken i trilogin heter Jesus om Kristusmedvetande. Den försöker beskriva, eller åtminstone ringa in, det obeskrivbara med hjälp av att i ”dialog med Jesus” reflektera över olika texter från En kurs i mirakler, En kurs i kärlek och Tao Te Ching. I boken har även andra bjudits in till dialogen, och det avslutande kapitlet är tänkt att det skulle kunna innehålla sådant jag fått till mig under den dialog jag hoppas kommer att uppstå under Nätverket EKIMs höstträff 6-8 oktober.


Inga kommentarer: