onsdag 17 februari 2021

Misstagsbekännelsen

Låter du Jantelagen råda över dig? Ser du självkritik som en dygd, och dömer dig själv, i stället för att vara självobservant och bara rätta till de misstag du kan begå?

Byt ut
"Syndabekännelsen" mot "Misstagsbekännelsen"!

-------------------------------
Och när du har erkänt för dig själv att du har begått ett misstag, ber du om förlåtelse, du förlåter dig själv, och du gör ett nytt val. Är du det minsta osäker på vad ett bra val är, be den heliga anden om hjälp.

Du kommer att få den.
-------------------------------

"Gör ett nytt val! Det val som ditt hjärta längtar efter att göra åt dig och som ditt sinne finner allt svårare att neka dig. När du väljer enhet framför separation, väljer du verklighet framför illusion. Du stoppar motsättning genom att välja harmoni. Du stoppar konflikt genom att välja frid.
Allt detta kan förlåtelsen göra för dig. Förlåtelsen av det ursprungliga misstaget – att du valde att tro att du är separat trots det faktum att det inte är så och aldrig någonsin kan bli så. Vilken kärleksfull skapare skulle skapa ett universum där det kunde vara på det sättet? Ett ensamt någonting skulle vara någonting som var skapat utan kärlek, för kärleken skapar det som är likt den själv och för evigt är ett med allt som har skapats. Denna enkla insikt kommer att leda dig in på vägen till att lära dig det som ditt hjärta vill att du ska lära dig."
Bilden kommer från min e-kurs Ett psykosyntesperspektiv på En kurs i mirakler. (Klicka på bilden för att komma dit.)


Inga kommentarer: