måndag 15 mars 2021

Fri vilja


Har du verkligen en fri vilja?

Eller lever du i egots illusion av fri vilja? En illusion som byggts upp av ”sanningar” som ”Om jag ger bort något har jag mindre”, ”Jag är i grunden helt ensam, och måste klara mig själv”, och liknande.

Många tror att fri vilja står i motsats till att följa Guds vilja, att det senare innebär underkastelse. Det motsatta är sant: att välja att vara villig att följa Guds vilja är att befria sin vilja.

Din villighet att göra ett nytt val är det som än en gång kommer att göra din fria vilja lik din Faders vilja, som i sanning är ett med den.

Din benägenhet att skydda din fria vilja är orsaken till varför vi måste skilja villighet från din varseblivning av fri vilja. Din fria vilja är den sista bastionen för din enskilda armé, den sista försvarslinjen, den plats där den sista striden kommer att äga rum. Vad din Fader önskar innan du har nått fram till denna sista strid, är din villighet att ändra ditt sinne vad gäller dess behov av att utkämpa den.

Gud kommer aldrig att tvinga din fria vilja ifrån dig, eller slåss för att erövra den åt sig själv. Denna sista strid äger rum i ditt eget sinne och den är ett påhitt av de illusioner som du har gjort. Släpp nu denna profetia som du har gjort och inse att villighet inte utesluter fri vilja.

(En kurs i kärlek K:11.12)

1 kommentar:

Unknown sa...

vi har inte fri vilja. Instinkter styr oss