lördag 5 mars 2022

För att ha, ge allt till alla

 

Jag promenerar nästan varje dag, och brukar då lyssna på någon pod eller ljudbok. Just nu lyssnar jag på En kurs i mirakler, Paulina Fredrikssons underbara inläsning. Precis när jag hör detta:

Den Helige Ande kommunicerar endast det som var och en kan ge till alla. Han tar aldrig tillbaka någonting, eftersom Han vill att du skall behålla det. Därför börjar Hans undervisning med lektionen: För att ha, ge allt till alla.
(EKIM T:6.V.A5)

så får jag syn på en ny stenmur som kommunen just murat upp intill Stångån, och på denna bokstavligen murat in mirakelkursens första lektion.

Jesus talar till oss via många kanaler...

"När du känner brist på kärlek känner du som om den 'andra' inte ger dig någonting. Ändå är det din oförmåga att ta emot som orsakar denna känsla. Att praktisera hängivenhet är ett sätt genom vilket du kan rena ditt engagemang med livet och allt som du möter i det. Hängivenhet är liktydigt med sant tjänande. Sant tjänande frågar inte efter vad den andra har att ge eller vad den andra har som du skulle kunna använda. Sant tjänande erkänner Guds lag om givande och mottagande, och att praktisera hängivenhet är faktiskt att öva sig i att låta givande och mottagande vara ett."

(En kurs i kärlek, K:25.7)

Inga kommentarer: