måndag 21 november 2022

Älska utan anledning

 


Vad säger En kurs i kärlek mer om att älska utan anledning?

(Mina understrykningar.)

Det sägs att du kan älska för mycket eller för lite men aldrig tillräckligt. Kärlek är inte någonting du gör. Det är vad du är. Att fortsätta se kärleken på ett oriktigt sätt är att fortsätta vara oförmögen att känna igen sitt Själv. (EKIK K:2.6)

Måste du älska Gud för att veta vad kärlek är? När du älskar med ren kärlek, känner du Gud vare sig du inser det eller inte. Vad betyder det att älska med ren kärlek? Det betyder att älska för kärlekens skull. Att bara älska. Att inte ha några avgudar. Avgudar måste föras till ljuset och där ses som det intet de är, innan du kan älska för kärlekens skull. Vad är en avgud? Det som du tror att kärleken kommer att förse dig med. Du är berättigad till allt som kärleken skulle ge, men inte till det som du tror att kärleken kommer att förse dig med genom att du förvärvar den. Detta är ett klassiskt exempel på att inte inse att kärlek är. (EKIK K:4.1)

Vad är det för en sorts villighet som du är ombedd att ge? Den kan komma på många sätt och ges många former. Du kan kalla den en villighet att ändra dig, eller att tillåta dig själv att vara öppen för nya möjligheter. Du kan kalla den en sinnesförändring, eller en villighet att, åtminstone för en liten stund, dra tillbaka din rädsla och ditt beskydd av den. Men vad den här villigheten verkligen gör är att den låter din kallelse få ljuda, din kallelse att älska och vara älskad. Det är en villighet att ta emot kärleken från din källa och att vara älskad för vem du är. Är detta för mycket begärt? (EKIK K:11.15)

Här följer nu din sista instruktion. Du som har funnit frid – lev i frid. Guds frid är dig given – gå i frid. Sprid friden över världen. Gå ut i frid och kärlek och tjäna alla. För genom att gå ut på detta sätt kommer du hem och tar med dig alla bröder och systrar som du har lett till frid. Gå i frid för att älska och tjäna av hela ditt hjärta. På så sätt är vi ett enda hjärta, ett enda sinne, en enda enhet. På så sätt är vi ett i en relation av kärlek och frid som är vårt eviga hem. Välkomna hem mina bröder och systrar i Kristus. Välkomna hem. (EKIK A1:10.15)

Inga kommentarer: