fredag 29 juli 2022

Vad är himmelriket?

 

Vad är himmelriket?

Jag har länge tolkat Jesus i Bibeln (Luk 17:21 ” Ingen kan säga: Här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är inom er.”) som att himmelriket är ett tillstånd. Jag hade fel. Jag lyssnar just nu på EKIM under min dagliga promenad, och hörde i dag:

Himlen är inte någon plats, inte heller något tillstånd. Den är enbart en medvetenhet om en fullkomlig etthet, och kunskapen om att det inte finns någonting annat; ingenting utanför denna etthet, och ingenting annat inom den.”

(EKIM T:18:VI.1)

Jesus, förenad med Kristus i dig, är den som kan lära dig vem du är och hur du ska leva som vem du är i en ny värld. Han kan öppna himmelriket för dig och gå med dig genom dess portar, för att där till slut byta ut den här världen mot ditt sanna hem. Men det är inte din kropp som kommer att passera genom himmelrikets portar, inte heller kommer kroppens ögon att se den nya värld som du kommer att skåda och ta med dig. Att se en fysisk värld som till sin storlek, form och omfattning liknar den gamla och sedan hoppas kunna förflytta den från en plats till en annan, skulle vara en villfarelse. Den nya världen har inte med form att göra, utan med innehåll. Ett innehåll som är lika lätt att överföra som en författares ord på en sida i en bok.

Hur många av er skulle inte resa till himmelriket om ni kunde kliva på en buss och bli skjutsade dit? Ändå har ni alla, var och en inom er, makten att nå himmelriket. Att känna ditt Själv som vem du verkligen är, är det enda som kan få dig att sluta vara rädd för din makt. Jesus accepterade sin makt och förde således ner himmelrikets makt till jorden. Detta är vad Kristus i dig kan lära dig att göra. Detta är mirakelsinthet. Detta är kärlek.

Detta är etthet.

(EKIK P.36)

Inga kommentarer: