torsdag 18 mars 2021

Följ mig

 

Tolv män bestämde sig för att följa Jesus utan att egentligen veta varför de beslutat sig för att göra det. De fattade sina beslut omedelbart, utan betänketid, utifrån vad hjärtat sade dem, när de fick uppmaningen ”Följ mig!”

(Tecknaren av bilden utgår från Bibelns version, där kvinnor inte räknades, så minst 13 borde det egentligen stå…)

I En kurs i kärlek ställer han åter frågan:

På samma sätt som du en gång valde separation kan du nu välja enhet. Att du inte visste att enheten var ett val har hindrat dig att göra detta val tills nu. Nu säger jag klart och tydligt till dig, valet är ditt. Gör ett nytt val.

När du gör ditt val, kom ihåg att ditt val måste vara helhjärtat, ty det är i helhjärtadheten som makten att välja finns. Ett splittrat sinne och hjärta kan hindra dig från att använda makten att välja, men det kan inte hindra dig från att hävda att detta val är ditt eget. Välj på nytt och låt himlens makt komma för att tillsluta klyftan mellan ditt sinne och hjärta och göra dig hel igen.

Att göra anspråk på din identitet och din förmåga att göra val är en akt som kommer från en helt annan plats än beslutsfattande. Att göra anspråk på är besläktat med bön och innebär ingenting annat än att be om, att be om ditt sanna arv. Du har känt att du behöver veta vad det är som du ber om. Och ändå kan du inte veta förrän du får ditt arv. Kan du lita på att ditt sanna arv är vad du i sanning önskar, även om du inte vet exakt vad det arvet är?

Kan du inte följa mig i mitt val och acceptera det som ditt eget?

Du som så länge varit rädd för att begära dina minsta gåvor, titta återigen på ordet begära, med den definition jag har tillhandahållit. Att begära är också motsatsen till hur du har varseblivit det, i betydelsen att begära någonting för egen del: du begär inte för att äga eller för att separera det som du har, från det som någon annan har, för att sedan kalla det speciellt. Du begär för att begära tillbaka ditt Själv.

(EKIK K:29.19)


Inga kommentarer: