onsdag 3 mars 2021

Gyllene regeln

 

Behövs Gyllene regeln?

Jesus råder oss att följa Gyllene regeln, som ett sätt att låta kärlek i stället för rädsla råda över våra tankar och handlingar.

Men Gyllene regeln behövs bara så länge som du ser din broder eller din syster som åtskild från dig. Om och när du börjar dela Kristus-medvetandet med Honom, och därigenom upplever Etthet med allt och alla, behövs inte längre några regler eller anvisningar.

Jesus säger i En kurs i kärlek :

Kalla på din relation med mig så att den kan hjälpa dig, på samma sätt som jag kallar på dig så att du kan hjälpa mig, att uppmana alla våra bröder och systrar att återvända till enheten. Vi vänder oss till varandra i tacksamhet. Detta är den helhjärtades inställning, den plats från vilken alla kallelser utgår och blir mottagna, den plats där det sanna tänkandet uppstår hos dem som är förenade till sinne och hjärta. Tacksamhet är erkännandet av nådens tillstånd i vilket du existerar här, och för evigt förblir bortom all tid och bortom formens värld. Det är en känsla av lovsång och tacksamhet som flödar mellan oss nu. Himlens ljus skiner inte ner på dig, utan blir givet och mottaget i ett jämlikt utbyte mellan alla som i skapelsen existerar tillsammans i evig etthet.


Inga kommentarer: