måndag 30 maj 2022

Senfärdiga

 

Vad har du glömt?

Kanske har du glömt att vi alla är ett och att inbjudan till att få komma hem till Gud aldrig tystnar. Lyssna inåt!

Noak var rädd och otålig. Gud är däremot tålmodig, och säger nog som sossarna, och nu miljöpartiet - "Alla ska med!" Men, många är andliga dinosaurier, till synes strandade i sina materialistiska egon.

"Gud är tålmodig för Gud ser dig endast som du är. Kristus i dig är därtill stilla och alltid närvarande. Försvagningen av ditt ego, som all din inlärning åstadkommit, har banat väg för styrka, en styrka som till synes kommit in genom ett litet hål som uppstått i egots rustning, en styrka som växer och blir alltmer otålig av dröjsmål. Det är inte ditt ego som otåligt väntar på förändring, för ditt ego är i hög grad investerat i saker och ting som förblir desamma. Det är snarare en medkänslans ande som blir omskakad av nödens och lidandets vansinne. En ande som försöker ta reda på vad den ska göra, en ande som inte tror på de svar den fått.

Vägen för att övervinna den dualism som hotar till och med den skarpsinnigaste av elever, går genom Kristus i dig, genom Den som vet vad det är att vara Guds barn och även vandra omkring på jorden som människobarn. Detta är inte din hjälpare, såsom den heliga anden är, utan din identitet. Medan den heliga anden med rätta åkallades för att förändra din varseblivning och visa dig hur du skiljer det falska från det sanna, så är ditt erkännande av Kristus i dig det rätta i denna tid när du ska identifiera dig med ditt odelade Själv.
"

(En kurs i kärlek, K:P.24)

Inga kommentarer: